Seterreiser i ulike former

To somre med test har gitt mengder med både erfaring og fornøyde gjester som kommer igjen. Tilgang til stillhet og ubebygd natur trekker.  

Skreddersydde opplevelser og testsommer 2023

Også sommeren 2023 blir en test. Vi trenger mer erfaring med å tilby opplevelser i et område med lite mobildekning og få stier. Dette året vil vi skreddersy opplevelser utfra ønsker, behov og kompetanse. Deltagerne vil få tilpasset informasjon og forslag til aktiviteter, små kurs, guiding, kultur og mat. Vi har mulighet til å tilby nyttige småkurs i for eksempel foto og/eller kart og kompass. Noen kurs vil være digitale og brukes som forberedelse før tur. For inne i området er det begrenset nettilgang. Opplevelsene vil kunne legges til en eller flere setre eller husvære med sine historier og fasiliteter. Og vi vil lage små kurs om hvordan bruke ovner, lamper etc – hvis noe kan oppleves som krevende. Vi ser frem til spennende vår, sommer og høst hvor vi setter sammen bestående av punktene nedenfor

Vandreturer

Området byr på vakker natur med små topper, myrlandskap, trolsk skog og kulturminner. Vi har ca 10 setre og husvær som ligger spredt utover i området. De sørligste områdene byr på mildt skogsterreng og mye vann. I nord finner du fjellterreng med små og større topper og like mange vann.

Vi legger opp turene slik at du starter og slutter på samme sted. Du kan starte på Grøset, som en virksom seter  med dyr. Herfra kan du gå videre til Åset, som er en hyggelig tradisjonell setervoll med idylliske badekulper i nærheten, deretter kan du gå enten nordover til Vardefjellseter eller tilbake til Grøset.
Vi skreddersyr og tilpasser din tur, utfra hvor mange dager du vil gå, foretrukket område og lenge.  Send oss en melding, så planlegger vi turen sammen.

Se alle overnattingssteder her

Sykkelturer

Områdene rundt Trillemarka Rollagsfjell kan gjerne utforskes fra sykkelsetet. Det finnes også noen strekninger i naturreservatet der det er tillatt å sykle. Sykkelen er et utmerket valg for å se og oppleve området, enten om du har en seter som base eller ønsker å sykle fra seter til seter.

Sykkelturene er lagt til Vergjedalen. Her finnes et stort utvalg veier, stier og til og med elveløp som egner seg for sykling. Med sykkelen som fremkomstmiddel kan du ta deg over større områder. Setrene i dette området er Heimsetre, Ljosdal, Dakkeseth og Haustveitverjedalen. Ruter kan legges opp med én seter som base eller tilpasse seter-til-seter sykkelturer.

Se våre setre her

Fiske

Trillemarka er kjent for sine mange store og små fiskevann. Alle setrene ligger i nærheten av flere vann som egner seg for morgen-eller kveldstimer med fiskestang. Vi hjelper til med fiskekort eller annen tilrettelegging. Noen av setrene har båt og mulighet for leie av garn og fiskeutstyr.

Se våre setre her

Klatrefelt, geiter og røverhistorier

Klatrefelt, geiter, hesteridning, historiefortelling. Trillemarka byr på masse spennende aktiviteter. Numedalen har en rik historie og et bredt kulturtilbud.
Folk har levd ogvandret i området - bygdehistorien er rik på personligheter. Seterreisa er mer enn opplevelse av vakker natur. Dere som blir med på tur vil sitte igjen med mer kunnskap og en følelse av tilhørighet til dette området. Historiefortelling er en viktig del av Seterreisa.
 
Skriv til oss dersom du har spesielle ønsker for turen din - som for eksempel en morsom historie.

Nysgjerrig? Send oss en melding

Vi har mottatt din forespørsel og vil svare deg så fort vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.