Setre og husvære

Stedene bærer på unike historier om natur, næring og folk. Området har vært viktig for befolkningen i Numedal og Sigdal, med seterdrift, beite, sanking og tømmerdrift. Gamle ferdselsårer mellom setrene og dalførene er fortsatt mulige å finne. Ved mange av vannene og elvene finnes rester etter gamle fløtningsanlegg.

Bli med på en eventyrreise i Trillemarka- Rollagsfjell.

2023 er testår for Seterreisa. Vi bruker dette året til få erfaring med tilrettelegging og behov for oppfølging. Du kan være med å teste Seterreisa i år til kampanjepriser. Ta kontakt for mer informasjon om pris eller andre ting du lurer på! 

Dakkeseth

8
Antall sengeplasser

Ildbluss

Solcelle

Bilvei

Fiskemuligheter

Sykkelvei

Familievennlig
Dakkeseth ligger nord i Verjedalen, en idyllisk plass inntil Langelitjønnet og Dakkesettjønnet.

I område finnes et stort nettverk av skogsbilveier som gir gode muligheter for sykkelturer for både store og små. Det finnes også mer krevende ruter, for de som ønsker mer utfordringer.

Det er mange spennende tur- og fiskemuligheter i området, for de som ønsker å ta bena og fiskestanga fatt. Om sommeren beiter hester på setervollen, og det er kyr i utmarka. Muligheter for å ri etter avtale.

Haustveitvergjedalen

4
Antall sengeplasser

Ildbluss

Solcelle

Bilvei

Sykkelvei

Familievennlig
Haustveitvergjedalen er et trivelig lite skogshusvære sør i Vergjedalen. Hytta egner seg best til to personer, men kan huse inntil fire.

I området finnes et stort nettverk av skogsbilveier, som gir gode muligheter for sykkelturer for både store og små.

Det finnes også mer krevende ruter, for de som ønsker mer utfordringer. I tillegg finnes mange spennende turmuligheter, for de som ønsker å ta bena fatt. I elva Verja kan man finne flotte badekulper for varme sommerdager.

Vindol

4
Antall sengeplasser

Fiskemuligheter
Vindol ligger på Eggedalssiden av Trillemarka-Rollagfjell naturreservat, i lia nedenfor Søtelifjellet og tett inn til Vindolvannet.

Man kan gå til Vindol både fra Numedal og Sigdal. Her har man et flott utgangspunkt for både fiske- og fjellturer til for eksempel Madonnastatuen, som ligger i nærområdet.

I dette området er det gammel skog som har inspirert for eksempel Theodor Kittelsen og rik tilgang til kulturminner som gamle setertufter og fløtningsanlegg. Herfra kan dere også ta turen til Madonnaen som ligger på Bjønnaskortanatten.

Åset

4
Antall sengeplasser

Ildbluss
Åset er en tradisjonell setervoll som ligger i den sydlige delen av Trillemarka-Rollagsfjell naturreservat.

Turen inn fra Numedalssiden tar et par timer i variert skogsterreng. Fra Eggedalssiden blir turen litt kortere.

På Åset har du mulighet til å gå fine turer i alle retninger, med muligheten for et bad i bekken etterpå. Om høsten er Åset et godt utgangspunkt for sanking av bær og sopp.

Oset

14
Oset er et flott og stort skogshusvære, som ligger i vannkanten ved Låkåsetvannet. Her kan vennegjengen samles til et hyggelig opphold. Oset ligger sentralt plassert inntil Trillemarka Rollagsfjell naturreservat, med flotte turmuligheter. I tillegg er det mulig å låne båt og fiskegarn. I området er det en rik skogbrukshistorie, og hvis man har øynene med seg på turen vil man kunne se rester av gamle fløtningsanlegg i vassdragene. Oset er også et egnet utgangspunkt for å lete etter den rødlistede arten ulvelav på død ved av furu.

Ljosdal

8
Antall sengeplasser

Solcelle

Ildbluss

Bilvei

Fiskemuligheter

Sykkelvei

Familievennlig
Setra Ljosdal ligger nord i Verjedalen. Ljosdal har en flott setervoll med mange historiske seterbygg.

Det er inntil seks sengeplasser inne i seterbua, og to sengeplasser stallen. I området finnes et stort nettverk av skogsbilveier, som gir gode muligheter for sykkelturer for både store og små. Det finnes også mer krevende ruter, for de som ønsker mer utfordringer.

Her finnes det mange spennende tur- og fiskemuligheter, for de som ønsker å ta bena og fiskestanga fatt.

Grøset

12
Antall sengeplasser

Solcelle

Ildbluss

Bilvei

Klatring

Familievennlig
Grøset seter er ei seter med aktiv seterdrift. På sommerstid er det kaniner, høner, sauer og kuer og kalver på setra.

Her kan større grupper tas imot og det tilbys både overnatting og servering av rømmegrøt og spekemat.
Grøset er et flott utgangspunkt for start eller avslutning av turer i Trillemarka Rollagsfjell naturreservat.

Fra Grøset kan du ta turen over eller rundt Slettefjell, med flott utsikt over hele Trillemarka Rollagsfjell, eller ta en klatretur på Andersnatten. Her kan også familien være med på seterdrift og dyrestell.

Vardefjellseter

4
Antall sengeplasser

Solcelle

Ildbluss
Vardefjellseter ligger midt i Trillemarka Rollagfjell naturreservat, med flotte turmuligheter og langt fra allfarvei.

Området er veldig variert, med tilgang til fjelltopper på rundt 900 meter og utsikt over det meste av Østlandsfjellene. Skogsterrenget byr på furumoer, myrer, småvann og badevann.

Om høsten er Vardefjellseter et godt utgangspunkt for sanking av bær og sopp.

Heimsetre

4
Antall sengeplasser

Solcelle

Ildbluss

Fiskemuligheter

Klatring

Familievennlig
Heimsetre ligger flott til i nærheten av Kravik gård, sør-vest for Nore.

Her finner du flotte turområder, badevann, sykkelveier og et nytt klatrefelt i Numedal. Her finnes altså mange muligheter for aktiviteter, som tur til Straumsvarden som er et av Numedals fineste utsiktspunkter.

Det kan fiskes tryte i Heimsetertjønnet, og på varme sommerdager anbefales bading i Tryterudtjønn. Stedet egner seg også godt for sykling.Om høsten er Heimsetre et godt utgangspunkt for sanking av bær og sopp.

Kårset

4
Antall sengeplasser

Ildbluss

Fiskemuligheter

Sykkelvei
Kårset ligger helt nord i Vergjedalen og er et skogshusvære bygget av Statnett på 1920-tallet i forbindelse med bygging av overføringslinja (strøm) fra Nore til Oslo.

Det er mange fiskevann i nærheten og du som leier får tilgang på robåt som ligger i Kårsetvatnet. Det er mulig å kjøpe fiskekort og det er mange fiskevann i området.

Turterrenget i området er fantastisk. Fra nærliggende topper kan du se utover hele Trillemarka Rollagsfjell.

Tilgjengelige setre

Tilpass drømmeturen

Nyt et deilig lokalt måltid rundt bålet, dra på fisketur, opplev lokal historiefortelling og kultur. Trillemarka byr på mange eventyr! 

Send oss ønsker i bestillingsskjemaet under, så kan vi sammen planlegge turen.

Nysgjerrig? Send oss en melding

Vi har mottatt din forespørsel og vil svare deg så fort vi kan!
Oops! Something went wrong while submitting the form.